15 juli 2024

5 redenen waarom men voor vloer isolatie kiest

Als jij van plan bent om iets aan je huis te doen, is het laten isoleren van je woning door middel van vloer isolatie vast al een keer voorbij komen als een interessante optie om uit te voeren. Het laten isoleren van je vloer biedt namelijk talloze voordelen aan bewoners.  Wanneer jij benieuwd bent welke gunstige kenmerken dit zijn, is deze blog een aanrader voor je. Je vindt hier namelijk de vijf redenen waarom men voor het isoleren van hun vloeren kiest.

Met vloer isolatie is de kans op schimmel kleiner

De eerste reden waarom men vaak voor vloer isolatie kiest, heeft te maken met het feit dat ongewenste organismen een minder leuke tijd beleven met een geïsoleerde vloer. Doordat een vloer dat goed geïsoleerd is vaak warmer is en minder vochtig, is het minder leuk voor bijvoorbeeld schimmels om de vloer als ondergrond te gebruiken. Daardoor heb je ook minder last van dit soort verschijnselen. 

Isolatie zorgt voor minder energieverspilling

De tweede reden waarom vaak voor het isoleren van een vloer wordt gekozen, is dat het energieverspilling tegengaat. Een goed geïsoleerde vloer houdt namelijk beter de warmte vast in een woning. Andersom is het ook zo dat een vloer dat geïsoleerd is ook uitstekend de kou tegenhoudt. Zo blijft de lucht langer op dezelfde temperatuur hangen die je op de thermometer hebt aangegeven aan je verwarming. Daardoor is er minder energie nodig om deze temperatuur te onderhouden, waardoor er minder gas of elektriciteit wordt verspild. 

Vloer isolatie  maakt je maandelijkse kosten goedkoper

De derde reden waarom een goed geïsoleerd vloer een populair keuze is, heeft te maken met het kostenplaatje. Bij bedrijven als Isolatiespecialist is een vloer laten isoleren goedkoop, maar dat is niet eens het belangrijkste op financieel vlak. Doordat je met een geïsoleerde vloer minder energiekosten maakt, zijn je maandelijkse kosten ook goedkoper. Dit is dus een aantrekkelijk voordeel voor de meeste mensen.

Huismijten komen minder voor met de juiste vloer isolatie

Een andere reden waarom men ervoor kiest om hun vloer te laten isoleren, is dat een goed geïsoleerde vloer onaantrekkelijk is voor ongedierte. Daarbij wordt vooral gedoeld op huismijten. Huismijten zijn namelijk gek op vochtige vloeren. Maar een goed geïsoleerde vloer is dat haast nooit. Zo voorkom je dat dit soort ongedierte net zoveel van je woning geniet als jij doet.

Je woning wordt meer waard

Tot slot kiezen veel mensen voor vloer isolatie doordat hun woning hierdoor meer waard wordt. Stel je voor; je kunt kiezen tussen twee woningen. Woning A is €10.000 meer dan woning B. Woning A beschikt over een geïsoleerd vloer, terwijl woning B een normale vloer heeft. Welke is het slimst om te kiezen? Het antwoord is woning A. Dit komt vanzelfsprekend doordat je het prijsverschil van 10.000 op de lange termijn compenseert door de jaarlijks lagere kosten van gas en elektriciteit. Je kunt een vloer laten isoleren dus zien als een investering om de waarde van je huis te verhogen.

Klik hier voor meer informatie.