15 juli 2024

Alles over verzendzakken

De grote bulk aan pakketten voor de kerst is voor de meeste partijen weer achter de rug. Toch blijft het aantal online bestellingen gestaag hoog. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van het online bestellen van allerlei producten. Dat is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Steeds vaker worden verzendzakken gebruikt om pakketjes te versturen en steeds minder vaak wordt er gekozen voor verzenddozen bij het inpakken van producten. En dat is niet voor niks. Zakken hebben een aantal voordelen als je ze vergelijkt met kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van het gebruik van dit slimme alternatief.

Meteen klaar voor gebruik

Eén van de belangrijkste voordelen van verzendzakken ten opzichte van dozen is dat deze meteen klaar zijn voor gebruik. Een doos moet je eerst in elkaar zetten en vaak ook nog dichtplakken. Dat kost tijd en kan het inpak proces behoorlijk vertragen. Een zak hoef je niet in elkaar te knutselen. Die is meteen klaar voor gebruik. Je pakt een exemplaar, doet het product of de producten die je wilt versturen erin en dan hoef je hem alleen nog dicht te plakken. Meestal gaat dat eenvoudig met een plakstrip en hoef je daar geen moeilijke handelingen voor te doen.

Minder opslag nodig met verzendzakken

Een ander pluspunt van verzendzakken is dat ze weinig ruimte in beslag nemen. Dozen nemen minstens dubbel zoveel ruimte in beslag. Dat betekent dat je een grotere opslag nodig hebt. De zakken zijn makkelijk op te bergen en kunnen zo gebruikt worden. Daarbij kunnen veel meer producten in plastic verzonden worden dan de meeste mensen denken. Je hebt lang niet altijd een doos nodig om ervoor te zorgen dat je producten heelhuids op de plek van bestemming komen. Veel producten kunnen op een eenvoudigere manier verstuurd worden. Zelfs kwetsbare spullen zoals cosmetica kunnen in een verstevigde envelop of zak goed verzonden worden.

Minder verpakkingsmateriaal

Kartonnen dozen nemen niet alleen behoorlijk wat ruimte in beslag, ze verbruiken behoorlijk wat verpakkingsmateriaal. Als je kiest voor verzendzakken gebruik je veel minder verpakkingsmateriaal. Dat is een stuk duurzamer en vaak ook een stuk goedkoper. De meeste exemplaren zijn tegenwoordig gewoon recyclebaar en kunnen met het plastic worden opgehaald. Zo maak je een keuze die ook nog eens goed is voor het milieu.

Verzendzakken als slim alternatief voor dozen

We hebben al een aantal voordelen genoemd en we kunnen er nog wel een paar opnoemen. Verzendzakken zijn een slim alternatief voor kartonnen dozen. En dat voel je ook in je portemonnee. Waarom? Omdat de keuze voor zakken een goedkoper alternatief is over het algemeen. Deze modellen kunnen vaak gewoon de door de brievenbus en dat maakt de verzendkosten een stuk lager. En ook als ze door een bezorger bezorgd worden zijn de kosten van de verzending lager omdat een doos meer weegt dan een plastic bag. Je kunt zelf heel eenvoudig berekenen hoeveel je kunt besparen als je kiest voor alternatieven voor dozen bij het verpakken van al je producten.