19 juni 2024

Als ondernemer meegaan met de tijd

Als ondernemer is het belangrijk om altijd te blijven innoveren en met de tijd mee te gaan. De laatste paar jaren is het elektrisch rijden een flinke stijging in populariteit ondergaan. Dit betekent dat veel particulieren tegenwoordig elektrisch rijden, maar vooral ook dat veel bedrijven met elektrische auto’s zijn gaan werken. Dit is zodat ze duurzaam overkomen naar de klanten, maar er zijn nog veel verschillende andere redenen waarom elektrisch rijden zo zijn voordelen heeft. 

 

Als eerste wat er al werd genoemd: je imago. Als ondernemer is jouw imago en dat van je bedrijf van zeer groot belang. Door een elektrische bedrijfsauto te nemen laat je aan de klant zien dat je vooruitstrevend bent en dat jouw bedrijf bewust omgaat met beslissingen rondom milieukwesties. Dit is tegenwoordig een grote trend en weegt vaak zwaar bij de keuze van een klant om voor jouw bedrijf te kiezen. 

 

Daarnaast is het ook nog eens heel voordelig rijden. De bijtelling bij volledig elektrische auto’s is tegenwoordig nog heel gunstig, hij staat nog maar op 4%. Denk ook eens aan de hoge kosten die je tegenwoordig nog kwijt bent aan brandstof. Voor 100 kilometer rijden ben je tegenwoordig nog gemiddeld 1,50 euro kwijt. Met een elektrische auto ben je daarvoor maar 3,50 euro kwijt aan stroomkosten.

 

Ook scheelt elektrisch rijden in je belastingkosten. Zo heeft de regering verschillende maatregelen getroffen rondom de aanschaf van elektrische auto’s. Door gebruik te maken van de regelingen verlaag je je fiscale winst waardoor je jaarlijks minder belasting hoeft te betalen. Hiernaast komen ook de regeling milieu investeringsaftrek en de motorrijtuigenbelasting die je dan niet hoeft te betalen kijken. 

 

Nu we alle bedrijfsvoordelen hebben benoemd kunnen we natuurlijk niet om het feit heen dat elektrisch rijden voor vele mensen veel comfortabeler rijden is. Zo zijn ze automatisch waardoor je niet meer hoeft te schakelen. Ook hebben vele elektrische auto’s verschillende moderne ‘snufjes’. Denk bijvoorbeeld aan een Tesla die binnen de witte lijnen blijft rijden zodat er geen slingertje meer mogelijk is. Of gewoonweg aan de stille motor. Voor vele ondernemers is vaak en lang in de auto zitten een dagelijkse bezigheid, daarom wil je ook zo comfortabel mogelijk zitten. Een stille motor en een veilige auto zijn hierbij grote pluspunten.

 

Niet voor iedereen is het natuurlijk haalbaar om zo een grote investering in een keer te doen, daarom bestaat er ook de mogelijkheid tot leasen. Zo bestaat er een shortlease elektrisch rijden mogelijkheid voor voornamelijk ondernemers die op het moment niet het geld hebben om te investeren, maar wel van de voordelen willen genieten.