15 juli 2024

Aluminium prijzen

Hoewel de groothandelsprijs van aluminium de komende twee jaar op een jaarlijks gemiddelde van $ 2,45 per pond zou moeten blijven, handelt de aluminiummarkt consequent boven die grens. Groothandel aluminium bereikte begin juli $ 2,55 per pond en handelt op het moment van schrijven tegen ongeveer $ 2,82.

Deze prijsstijging heeft de aluminiumconsumenten verrast en laat nog steeds zien dat ze ophouden. Dat is echter niet geheel onverwacht. Aluminiumprijzen stijgen doorgaans wanneer de prijs van aluminium over het algemeen lager is, en vice versa. Het probleem is nu wat aluminiumconsumenten kunnen doen om met de prijsstijging om te gaan als het eindelijk in hun portemonnee komt.

Wat is de zilveren voering voor aluminiumgebruikers?

Als de aluminiumprijzen laag zijn, is er over het algemeen een voordeel als de onevenwichtigheden in vraag en aanbod van aluminium worden verbeterd. Dat is hier misschien niet het geval, aangezien aluminiumverbruikers met een heel ander probleem worden geconfronteerd. In juli bereikten de aluminiumprijzen enkele van hun dieptepunten in de geschiedenis. De verhuizing was snel en significant en bereikte aluminium groothandel prijzen rond de $ 1,97 per pond.

Sindsdien zijn de aluminiumprijzen gestegen. In augustus herstelden de aluminiumprijzen alle verliezen die ze in de maand juli hadden geleden en slaagden ze erin het grootste deel van de verloren grond terug te vorderen.

Hoe zijn de aluminiumprijzen veranderd om zoveel terrein terug te krijgen?

Het antwoord is aluminiumvoorraad. Het lijkt erop dat er op aluminium groothandel niveau niet genoeg aluminiumvoorraden zijn om prijsherstel mogelijk te maken. De voorraadtrend begon in mei weer de goede kant op te gaan en in juni werden de aluminiumvoorraden op aluminium groothandels niveau zelfs nauwelijks gedekt. Dat is typisch het geval wanneer de prijs van aluminium begint te stijgen.

De tijd zal leren of de groothandelsprijs van aluminium terug is waar het begon. Op dit moment zijn we van mening dat aluminiumconsumenten bereid moeten zijn om de komende maanden en jaren aanzienlijk hogere prijzen voor aluminium te betalen.