19 juni 2024

Auto onderdelen verkopen 

remblokken

Wanneer er grote onderdelen van je auto kapot zijn, en je auto bij de APK is afgekeurd, Kun je de goede onderdelen nog een extra ronde mee laten gaan door de onderdelen te verkopen aan iemand anders. Je kunt je onderdelen zoals remblokken en accu verkopen via tweedehands platformen. Er zijn genoeg mensen die dit doen en daarom kun je zelf ook altijd onderdelen kopen mocht het ooit nodig zijn. 

remblokken

Waar kan ik beginnen? 

Inventariseer eerst welke onderdelen je nog prima een ronde mee kan laten gaan. Vervolgens maak je duidelijke en meerdere foto’s zodat het voor de koper goed te zien is in welke staat het onderdeel is. Vervolgens plaats je hem op een tweedehands platform zoals bijvoorbeeld marktplaats en zet je er een passende vraagprijs bij met eventuele mogelijkheid tot bieden. Je krijgt dan vanzelf een berichtje op het platform, of wanneer jij contactgegevens hebt vrijgegeven kunnen ze je bellen voor een eventueel bod. 

Zelf online onderdelen kopen 

Je kunt natuurlijk ook zelf een of meerdere onderdelen kopen mocht je zelf aan je auto kunnen sleutelen. Dit is wellicht voordeliger als een gloednieuw onderdeel voor je auto. Echter is de kans natuurlijk dat een onderdeel iets minder van kwaliteit is dan wanneer je een nieuwe koopt, maar dit hoeft in praktijk niet altijd zo te zijn.