15 juli 2024

BENG berekening door DuraPlus

Niet iedereen mag een BENG berekening maken. Alleen een gecertificeerd bedrijf voor zowel de vergunningsfase als de daadwerkelijke oplevering mag een officiële BENG-berekening maken. DuraPlus mag BENG berekeningen opstellen en ook afmelden. Dit is iets wat een grote rol speelt bij het kiezen van het juiste bedrijf. Vooral omdat een BENG-berekening uit verschillende fases bestaat, is het prettig als de dossieropmaak allemaal onder het deskundig oog van één onafhankelijke organisatie vallen.

De juiste hantering

Bij een BENG berekening door DuraPlus weet je zeker dat de juiste regels en normen worden gehanteerd om de energieprestatie van een woning of utiliteitsgebouw vast te stellen. Voor de sinds begin 2021 verplichte BENG berekening bij een vergunningsaanvraag moet de norm NTA8800 worden gehanteerd. De BENG berekening bestaat uit twee delen, namelijk het deel voor de vergunningsaanvraag en het vervolgtraject voor de oplevering van de woning of het gebouw.

Het totaalproject

Zoals gezegd bestaat de BENG berekening uit verschillende fases die door bij DuraPlus door een deskundig iemand worden uitgevoerd. Allereerst moet er natuurlijk de berekening komen voor de omgevingsvergunning aanvraag. Hiervoor zal op locatie door een ervaren deskundige een berekening moeten worden gemaakt. Ook moet de BENG berekening worden ingezet voor de oplevering en ingebruikname van het gebouw. Voorafgaand aan dit moment zal de deskundige een advies uitbrengen als het gaat om de uitkomsten en de toepassing van de installatietechniek. Tenslotte is er de registratie en afmelding van de BENG berekening en het afgeven van het energielabel. DuraPlus kan dit volledige traject verzorgen omdat zij in bezit zijn van de juiste certificering en deskundigheid. De dossieropbouw kan dus volledig onder één dak plaats vinden.

Meer informatie?

Natuurlijk staat DuraPlus klaar om meer informatie te verstrekken over deze BENG berekening. Gelijk een vrijblijvende offerte aanvragen mag natuurlijk ook. Bij dit onafhankelijke duurzaam adviesbureau staat snelheid, transparantie en service hoog in het vaandel, net zoals duurzaamheid.