15 juni 2024

Darts kopen? Hier vind je de beste pijlen

Wie aan de slag gaat met darten heeft natuurlijk ook dartpijlen nodig, ook wel darts genoemd. Het maakt niet uit of je een darter bent op een professioneel niveau of dat je net begint met darten: er zijn pijlen verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. Zo kun je altijd de geschikte darts aanschaffen en ben je verzekerd van de beste kwaliteit.

Een dartpijl bestaat uit vier onderdelen: de punt, de barrel, de shaft en de flight. Bij het kopen van een set pijlen betaal je alleen voor de punt en de barrel: de shafts en flights zijn producten die tijdens het darten kapot kunnen gaan. Het is dan ook altijd aan te raden om extra flights en shafts aan te schaffen.

Darts voor beginners en gevorderden

Het is erg gemakkelijk om online dartpijlen aan te schaffen. Er zijn twee soorten dartpijlen verkrijgbaar: Brass en Tungsten. Brass darts zijn ideaal voor beginnende darters en kinderen die graag een pijltje willen gooien. Deze pijlen vind je dan ook vaak in de horeca. Ben je een wat meer gevorderde darter? Dan kun je kiezen voor de Tungsten pijlen. Deze pijlen zijn gemaakt van een zwaarder materiaal en zijn daarnaast ook een stuk dunner. Hierdoor is het beter mogelijk om meerdere pijlen in de triple 20 te gooien. Dartpijlen kopen van professionele darters? Er zijn heel wat grote namen uit de dartwereld die zelf pijlen hebben uitgebracht, waaronder Michael van Gerwen, Gary Anderson, Raymond van Barneveld en Phil Taylor.