20 juni 2024

De houder keukenrol voor een duurzame keuken

houder keukenrol

Bij duurzame keukenaccessoires is een houder keukenrol wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het juist belangrijk om op details te letten. In de consumentenmaatschappij waarin we leven zijn veel mensen geneigd spullen maar weg te gooien en nieuw aan te schaffen als er een krasje of een beetje roest op zit, het wat gaatjes bevat of we er simpelweg op zijn uitgekeken. Maar sinds duurzaamheid een hot topic is geworden met het oog op klimaatverandering en bergen afval waar we ons wereldwijd maar lastig aan kunnen ontdoen, kunnen je je zulk gedrag eigenlijk niet meer veroorloven.

houder keukenrol

Kies voor een tijdloze stijl

Ondanks dat de houder keukenrol een essentieel item voor in elke functionele keuken is, sta je er wellicht toch niet zo bij stil dat je ook voor dit accessoire voor duurzame opties kunt gaan. De meeste mensen kiezen voor het gemak een simpele metalen keukenrolhouder, maar deze laat gemakkelijk roestplekken achter op je aanrecht waardoor je er al snel op bent uitgekeken. Een veel duurzamere en daarbij ook stijlvolle en tijdloze optie is een keukenrolhouder gemaakt van hout. Hout is helemaal in door de huidige trend van Scandinavisch design, dus met houten accessoires ben je niet alleen op en top duurzaam maar ook nog eens modieus. Hierdoor is de keuze ook nog eens veelzijdig en kan ook jij mooie houten items vinden die bij jouw persoonlijke smaak passen.

Hout als duurzaamste materiaal

Hout is op en top milieuvriendelijk materiaal dat snel biologisch afbreekbaar is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld metaal. Het gebruikte hout voor dit soort accessoires wordt ook alleen maar uit duurzaam beheerde bossen gehaald, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over onnodige ontbossing. Veel mensen zijn bang dat hout gevaarlijk is omdat het doorgaans brandbaar materiaal is, maar ook daar hoef je je tegenwoordig niet meer druk om te maken. De huidige houten materiaalsoorten die gebruikt worden voor de bouw van huizen maar ook van meubilair en accessoires kunnen gemakkelijk brandweerbaarder gemaakt worden doordat de brandbaarheid van hout veel makkelijker te berekenen is dan voor andere materialen. Als het hout dan in aanraking komt met vuur, vormt zich eerst een koollaag om het hout, wat natuurlijke bescherming biedt. Je hoeft dus niet direct bang te zijn dat je keuken in brand vliegt met een houten keukenrolhouder. Kortom, een houder keukenrol van hout is duurzaam, tijdloos en veilig en bovendien ook nog eens mooi, dus aarzel niet om voor dit modieuze item te kiezen.

Meer verhalen