19 juni 2024

Een dressoir industrieel toevoegen aan de woning

Voor woningen in een industriële stijl is de dressoir industrieel een hele mooie toevoeging. Voor een woning is het belangrijk om voldoende opslagplaatsen te hebben om de benodigde dingen te bewaren. Hiermee zorg je ervoor dat losse spullen niet zomaar rondslingeren. Door het goed op te bergen creëer je een mooie schone look. Met een dressoir kun je belangrijke spullen makkelijk opbergen terwijl het bijdraagt aan een mooi interieur in de woning. Een industriële stijl staat erg mooi bij een woning en wordt ook steeds populairder. De dressoir industrieel is daardoor een goede keuze bij de woning. 

Waarom kiezen voor een dressoir industrieel?

De industriële stijl kan zich heel makkelijk onderscheiden van de andere stijlen. De industriële stijl heeft een aantal voordelen die je niet kunt krijgen bij andere stijlen. Ten eerste wordt er vaak gebruik gemaakt van gerecycled hout. Tegenwoordig is het steeds belangrijker om duurzaam bezig te zijn. Dit betekent dat er zuinig omgegaan moet worden met de materialen uit de natuur. Bij deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Het hout van een dressoir industrieel komt vaak van bestaande structuren die niet meer worden gebruikt. Het hout in deze structuren krijgen hierdoor een tweede leven. Dit is erg belangrijk voor de natuur doordat er hierdoor minder bomen gekapt hoeft te worden. Met deze stijl ben je dus ook duurzaam bezig. Een ander voordeel is dat het een tijdloze stijl is. Dit betekent dat je lang gebruik kunt maken van de meubels in deze stijl. Het ontwerp van de meubels zal in de toekomst nog steeds mooi staan waardoor je ze niet hoeft te vervangen.

Kenmerken van deze stijl

Er zijn een aantal kenmerken waarmee de stijl te onderscheiden is van andere stijlen. Een dressoir industrieel heeft ten eerste als kenmerk dat het er stoer en robuust uitziet. Dit komt doordat je duidelijk kunt zien waar het materiaal vandaan komt. Voor deze stijl wordt er meestal staal en hout gebruikt. Voor de stoere stijl wordt het staal meestal in een zwarte kleur geverfd. De robuuste uitstraling komt doordat je duidelijk het natuurlijke hout terug kan zien in de meubels. Een ander kenmerk is dat het gebruik maakt van strakke vormen. Hiermee wordt een tijdloos design gecreëerd. Strakke vormen kun je ook terug zien in moderne interieurs. Het houtsoort dat gebruikt wordt voor een dressoir industrieel kan per ontwerp verschillen. Vrijwel iedere houtsoort kan gebruikt worden voor een industriële stijl, maar het meest voorkomende is gerecycled hout. Dit hout kan overal vandaan komen, maar meestal komt het van oude steigerplanken of treinwagons. 

Zoeken naar het juiste dressoir industrieel

De prijs van een dressoir kan afhankelijk van de kwaliteit flink oplopen. Het is daarom belangrijk om precies te weten wat je wilt hebben. Er is geen beste dressoir die iedereen moet hebben. Het kiezen van een dressoir is namelijk nog steeds objectief. Waar je naar moet kijken bij het vinden van de juiste dressoir industrieel is natuurlijk het uiterlijk, maar ook de functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid ruimte en de indeling van de vakken.