15 juni 2024

Ervaring op doen in het werkveld is van belang.

We weten allemaal dat ervaring in het werkgebied, we dat allemaal nodig hebben. Maar soms is het vinden van een baan, of eventueel een bijbaan, niet geheel gemakkelijk om te doen. Toch is het belangrijk om dit te vinden. Vooral wanneer je gaat werken zonder diploma, dan is het soms wat lastiger om een goede baan, of een baan in jouw interesses, te vinden. Maar het is natuurlijk niet onmogelijk.

Waar wil jij meer ervaring in?

Je wilt natuurlijk flink wat ervaring op doen, ook om jezelf te ontwikkelen en te kijken waar jij nou precies goed in bent. Want misschien wat je heel leuk en interessant lijkt, ben je misschien niet geheel sterk in. En liggen jouw sterke kwaliteiten geheel ergens anders. Je kan ook kijken naar waar jij voor studeert, want daar wil je natuurlijk ook ervaring in op doen. Want je studeert er uiteindelijk voor en buiten een stage lopen, kan je natuurlijk ook als werk ervaring op doen. Het kan ook zo zijn, dat je totaal een andere richting uit eindelijk op wilt. Het kan zijn dat je voor iets gestudeerd hebt, maar na een aantal jaar werken je er achter komt dat het toch niet helemaal is wat je wilt. Dan kan het zo zijn dat je een andere richting op wilt. Dan is het vaak ook dat je gaat werken zonder diploma. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Kijk naar de vacatures bij bijvoorbeeld Binck.

Doen waar jij je goed bij voelt.

Je moet natuurlijk flink wat uren in de week, de maand en jaren van je werkleven op je werk vertoeven. Daarom is het belangrijk dat je wat doet waar jouw interesses liggen, of wat je echt leuk vindt. Want zolang je doet wat je leuk vindt, en waar je van houdt, dan voelt het niet eens als werken. Dan kan je het ook geen werken noemen. Dus het is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt. Doe je dat op het moment niet? Dan is het belangrijk dat je gaat kijken naar wat je wel leuk vindt. Natuurlijk kan hier wat tijd overheen gaan en kan je een baan hebben voor de tussentijd om toch de rekening te betalen. Maar probeer er niet in te blijven hangen. Want we weten allemaal dat je er niet geheel vrolijk van wordt. En we moeten zeker vrolijk worden van de dingen die we doen in ons leven.