15 juni 2024

Hoe een zwembad ingraven?

zwembad ingraven

Een zwembad is, heel kort door de bocht, een bak met water waarin je kunt zwemmen. Er zijn tegenwoordig enorm veel huizen met een zwembad in eigen tuin. Zo hoeven mensen dus niet meer naar openbare zwembaden toe. Je kunt bijvoorbeeld een zwembad ingraven, maar hoe doe je dat?

De plaats

Je moet er altijd voor zorgen dat het terrein waarop je een zwembad wil installeren vast en compact is. Zorg dat de oppervlakte glad en zuiver waterpas is. Kies best een zonnige plaats uit en een oppervlakte waar er geen gaten, onkruid, wortels of stenen te vinden zijn. Bescherm je zwembad tegen wind en plaats deze niet onder bomen om blader vervuiling te voorkomen. Installeer een zwembad ook niet onder hoogspanningskabels. Plaats jouw zwembad in de nabijheid van een aansluiting voor elektra en natuurlijk vlakbij een wateraansluiting en waterafvoer.

Voorbereiding 

Het is belangrijk dat je eerst begint met het markeren waar je zwembad zal komen. Ga je voor een rond zwembad? Kijk dan bij het uitgraven dat de diameter van het gat ongeveer 1 meter meer bedraagt dan de diameter van je zwembad. Bij een ovaal zwembad moet het gat 1 meter langer en 2 meter breder zijn dan de afmetingen van je zwembad. De diepte van de put dient 15 cm meer te zijn dan de hoogte van het zwembad.