15 juni 2024

Houten kapschuur kopen: tips

Een houten kapschuur geeft vaak een erg mooie uitstraling, zeker in een landelijke tuin. In de meeste gevallen heeft de kapschuur geheel of gedeeltelijk open wanden. Bij een houten kapschuur kopen moet je wel met een aantal dingen rekening houden, zodat je je keuze kunt vergemakkelijken. In dit artikel geven wij je enkele tips.

  1. Bereken het formaat

Een kapschuur is meestal een stuk groter dan een gewoon tuinhuisje. Als je een kleine tuin hebt, gaat dit waarschijnlijk niet passen of neemt het bijna de gehele tuin in beslag. Dat is niet de bedoeling; een kapschuur moet je tuin juist ruimtelijker maken. Kies daarom alleen voor een kapschuur als je een grote tuin hebt. En dan nog zul je moeten kijken naar het formaat: een te grote of te kleine schuur kan niet mooi zijn. Bedenk daarom van tevoren waar je de kapschuur precies wilt plaatsen en hoe groot dit oppervlak mag zijn.

  1. Kies het juiste materiaal

Je weet al dat je een houten kapschuur wilt, maar wat voor soort hout kies je dan? Er zijn verschillende soorten hout, zoals eiken, geïmpregneerd vuren, lariks of douglas. Bekijk kapschuren van deze materialen en bepaal welk soort hout het mooiste bij jouw tuin past.