19 juni 2024

Inbouwspots LED, hoe interessant is de keuze voor deze verlichting?

Led

Voor ontzettend veel mensen geldt vandaag de dag dat ze er in hun woning voor kiezen om gebruik te gaan maken van LED-verlichting. Dat is het gevolg van de vele niet onaanzienlijke voordelen waar men daarbij op kan rekenen. In het bijzonder voor zogenaamde inbouwspots LED geldt dat ze over een ontzettend aanzienlijke populariteit beschikken. Dit niet in het minst omdat ze perfect weggewerkt kunnen worden in het oppervlak. Overweeg jij ook het kopen van dergelijke spots? Wij hebben alvast enkele niet onbelangrijke voordelen van deze vorm van energiezuinige verlichting hieronder op deze pagina voor jou op een rijtje gezet. 

De keuze tussen opbouw- en inbouwspots LED 

Wie spotjes wenst te kopen met LED-verlichting heeft natuurlijk de mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee verschillende opties. Hierbij maken we een onderscheid tussen:

  • LED-spots geschikt voor inbouw;
  • LED-spots geschikt voor opbouw; 

In het merendeel van de gevallen blijken mensen de voorkeur te geven aan het aanschaffen van inbouwspots LED. Dat is het gevolg van het feit dat deze spots zeer eenvoudig op verschillende plaatsen geïntegreerd kunnen worden. Dit kan niet alleen in het plafond, maar ook in bijvoorbeeld de traptreden of het wandelpad dat zich in de tuin bevindt. Dit laatste maakt ook duidelijk dat het zowel binnen als buiten de woning mogelijk is om gebruik te maken van deze verlichting. 

Je kan sowieso besparen op de verlichtingskosten

Een niet onbelangrijk voordeel waar je tevens op kan rekenen bij het aanschaffen van inbouwspots LED heeft te maken met de energiebesparing die je daarmee kan realiseren. In vergelijking met bijvoorbeeld halogeen is het namelijk zo dat de keuze voor LED merkelijk voordeliger is. Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze bij het realiseren van een energiebesparing vooral de focus willen leggen op de verwarming. Uiteraard is het mogelijk om zo behoorlijk wat energie te besparen, maar toch geldt dat zeker ook voor het gebruik van inbouwspots met LED-verlichting. Ook wanneer je dus met andere woorden een (extra) aantrekkelijk financieel voordeel wil kunnen realiseren is het een absolute aanrader om te kiezen voor het kopen van inbouwspots met LED-verlichting. 

Inbouwspots LED zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen

Last but not least is het zo dat er sinds de lancering van de eerste inbouwspots LED op de markt heel wat is veranderd. Het aanbod met deze led spotjes is dan ook door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid en vooral ook gediversifieerd. Dit heeft geresulteerd in bijvoorbeeld een groot aanbod met verschillende kleuren. Bovendien is het zo dat er bij deze kleuren ook nog eens een keuze kan worden gemaakt uit verschillende soorten licht. Denk hierbij aan warme of koude tinten. 

Voor heel wat mensen geldt in de praktijk eveneens dat ze het belangrijk vinden om hun inbouwspots LED te kunnen dimmen. Dat is zeker een mogelijkheid. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat het dimmen van de spots uitsluitend tot de mogelijkheden behoort wanneer je speciaal daarvoor bestemde exemplaren aankoopt. Het is dus zeker niet zo dat je altijd zomaar om het even welke spot kan dimmen. Hou hier wel zeker rekening mee.