15 juni 2024

Koop boeken bij je lokale boekhandel

Nu alle winkels weer open zijn, gaan veel mensen weer op pad om hun spullen te kopen. Een jaar lang is vrijwel alles, van kleding tot gereedschap, door middel van online shopping voor de deur verschenen. Dat is natuurlijk nog steeds een aantrekkelijke optie, omdat het zo weinig moeite kost. En door zoekmachine optimalisatie kunnen bedrijven ervoor zorgen dat je steeds weer met hun producten geconfronteerd wordt. Toch is het de moeite waard om naar fysieke winkels te gaan. Anders gaan kleine bedrijven, zoals lokale boekhandels, de nasleep van de corona crisis niet overleven.

Service

Door naar je lokale boekhandel te gaan kun je niet alleen de boeken die je aanspreken even vasthouden en doorbladeren, je krijgt er ook betere service dan bij online boekhandels. Een medewerker van een boekwinkel kan jou boeken aanraden die bij je interesses aansluiten, waar je zelf misschien nooit bij stil had gestaan. Daarbij krijg je veel meer boeken te zien in een fysieke boekwinkel. Vaak krijg je bij het online kopen van een boek alleen het boek te zien waar je naar gezocht hebt, terwijl je in een fysieke boekwinkel langs een hele boek prachtboeken loopt op zoek naar wat je op het oog hebt. Daarbij kan een fysieke boekhandel jou niet volgen en word je dus niet aan de lopende band geconfronteerd met de boeken die je al een keer gekocht of bekeken hebt door zoekmachine optimalisatie.

Website van jouw boekhandel

Heb je nou echt geen tijd om zelf op pad te gaan, maar wil je wel jouw boekhandel steunen? Bekijk dan of ze zelf een webshop hebben. Op die manier krijgt de boekwinkel nog wel inkomen in deze moeilijke tijd. Als de boekwinkel geen webshop heeft, kan het de moeite waard zijn ze even te mailen of bellen met de vraag of je een boek bij ze kunt bestellen. Dan kun je hem snel ophalen of ze komen hem zelfs langsbrengen. Als we op deze manier allemaal ons steentje bijdragen, houden we de lokale boekhandels overeind.