15 juli 2024

Leidinglekkage: één van de meest vervelende en meest voorkomende lekkages

lekdetectie Amsterdam

Lekkages kunnen op verschillende manieren voorkomen in een woning. Uiteraard is het nooit leuk als je daarmee te maken krijgt, maar toch, sommige lekkages zijn gelukkig toch relatief makkelijk op te sporen en te repareren. Dat geldt echter jammer genoeg niet voor leidinglekkages. Al decennialang is het namelijk gebruikelijk dat leidingen in woningen achter muren, plafonds en vloeren worden weggewerkt. Als er dan eens een lekkage in een leiding zit, dan heb je wel een probleem. Je merkt zo’n lekkage namelijk pas laat en ook is de precieze plek van het lek moeilijk te achterhalen. Een specialist in lekdetectie uit Amsterdam inschakelen is dan de enige juiste zet, zeker als je je beseft tot welke problemen leidinglekkages kunnen leiden, iets waarover je hieronder meer leest.

Tot welke problemen kunnen leidinglekkages leiden?

Wanneer er sprake is van een lekkage in een leiding, dan kan het niet anders dan dat daar water uit gaat lopen. Afhankelijk van de plek waar de leiding en de lekkage precies zitten zal dit resulteren in vochtige plekken in de muur, het plafond of de vloer. Als je dit lang z’n gang laat gaan, dan wordt de boel alleen maar vochtiger. Zo wordt de schade steeds moeilijker te repareren. Tot overmaat van ramp is de kans groot dat hier schimmelvorming zal ontstaan. Ook is het mogelijk dat de constructie als geheel verzwakt. 

lekdetectie Amsterdam

Doe een beroep op je verzekering én warmtedetectie als opsporingsmethode

Als je de vorige alinea gelezen hebt, dan weet je dat als je een leidinglekkage vermoedt, dat je het best gelijk in actie kunt komen. Belangrijk om hierbij te weten is dat je mogelijk een beroep kunt doen op je opstalverzekering voor het oplossen van dit probleem. Deze verzekering stelt het dan wel op prijs als je gebruikmaakt van de diensten van een lekdetectiebedrijf dat lekkages opspoort door middel van het uiterst effectieve warmtedetectie.