15 juni 2024

Lekker crossen op vakantie

Ben je iemand die houdt van een beetje sporten? Iemand die graag actief bezig is? Dan is crossen door de bergen of duinen echt iets voor jou. Lekker door de duinen scheuren op je eigen mountainbike of juist gaat fietsen in de bergen. Een actieve vakantie is voor echte sportfanaten super leuk. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je dagenlang alleen gaat zitten in een vakantiehuisje te wachten totdat er iets gebeurt.

Voordelen van een mountainbike

Een mountainbike brengt vele voordelen met zich mee. Zo is een mountainbike een hele goede fiets met een hoge opstap. Door de hoge opstap weet je zeker dat je je benen en je lijf flexibel houdt.

Een ander voordeel van een mountainbike is dat je met een mountainbike vaak gaat fietsen over duinen, bergen of gewoon over een mooie weg. Hierdoor kom je veel buiten, maar ook houd je door het middel van je mountainbike je conditie op pijl. Ook zal je om die conditie op pijl te houden regelmatig moeten fietsen. Vaak 2 à 3 uur per week.

Daarnaast is het zo dat je met een mountainbike regelmatig buiten zal komen. Niet 1 kilometer van je wijk, maar soms wel 15 kilometer. De tijd vliegt als je op een mountainbike zit. Naast dat je geregeld buitenkomt, zie je door die 15 kilometer meer dan je zal denken. Zo kun je meer zien van de omgeving van je woonplaats en kom je lekker in de natuur.

Niet op vakantie zonder de mountainbike

Wanneer je op vakantie gaat, zal je wellicht je mountainbike mee willen nemen. Zo ben je op vakantie namelijk op een andere locatie waar je weer nieuwe dingen kunt gaan zien tijdens het fietsen. Hierdoor is het vaak voor de meeste gewoon dat je je mountainbike meeneemt op vakantie. Dan houd je je in die week of twee weken dat je gaat toch je conditie nog redelijk onder controle.

Fietsen voor conditie of voor plezier?

Wanneer je vaak op je mountainbike zit, zal je omgeving denken dat je dit voor conditie doet. Echter kun je ook een mountainbike aanschaffen voor je plezier. Wanneer je er namelijk van houdt om te fietsen bijvoorbeeld met vrienden of familie, is een mountainbike aanschaffen ook een goed en leuk idee. Zo kun je regelmatig met je vrienden of familie afspreken en zie je je familie ook vaker. Zo is de mountainbike niet alleen fijn voor de conditie maar ook voor je sociale plezier.