19 juni 2024

Redenen om Maleisië te bezoeken

Maleisië is een land dat gestaag verder aan het ontwikkelen is als economische macht. Een gedeelte van deze economie wordt gevoed door toerisme, en dat is niet zonder reden. Jaarlijks reizen miljoenen mensen af naar Maleisië om daar hun vakantie door te brengen. Het land is een goede mix tussen allerlei factoren die toeristen vaak belangrijk vinden aan een vakantie. Zo zijn er prachtige stranden, is het weer goed, het eten lekker en is het een gastvrij land. Ik kan iedereen aanraden om Maleisië een keertje te bezoeken, bijvoorbeeld door een rondreis Maleisië te boeken. Er zijn een aantal redenen die mij ertoe brengen om dit land als aanrader te bestempelen, en die ga ik hier met je delen.

Het klimaat

Voor bijna iedereen is het wenselijk om op vakantie lekker warm weer te hebben. In Nederland is er zelden echt mooi weer, dus het is niet zo gek dat toeristen vaak juist het warme weer op willen zoeken. Maleisië heeft gelukkig een heel gunstig klimaat voor mensen die hiervan houden. Het land ligt grotendeels bij de evenaar, en is gedurende het hele jaar ongeveer hetzelfde weer. rond de dertig graden, met af en toe een uitschieter omhoog of omlaag. Het hele jaar door kan je dus genieten van een zonnetje op een strand. Hierdoor zit je niet vast aan een zomervakantie, waarbij de prijzen altijd een stuk hoger zijn. Wel kan er het hele jaar door regen vallen, al valt het meeste in de laatste drie maanden van het jaar.

Het landschap

Maleisië is een land met een ontzettend indrukwekkend landschap dat je haast nergens anders ziet. Het hele eiland is bedekt met een dicht regenwoud, over bergen en lange vlaktes. Uiteraard is er ook een erg lange kustlijn, waarbij stranden met prachtig wit zand worden afgewisseld door indrukwekkende kliffen.

De flora en fauna

Samen met Brazilië is Maleisië een van de landen met de hoogste biodiversiteit. Dat wil zeggen dat hier de meeste diersoorten en plantensoorten leven. Op het gebied van het land leven ongeveer 20% van alle diersoorten op de hele wereld. Een flink deel van deze diersoorten komt ook alleen maar voor op en rondom Maleisië. Er leven ook veel bedreigde diersoorten, met name op Borneo. Dieren die je tegen kunt komen zijn neushoorns, tijgers, zeldzame orang-oetans en olifanten.

Watersport

De biodiversiteit is niet alleen terug te zien op het land, ook in het water leven ontzettend veel verschillende soorten planten en dieren. De omgeving is dan ook bij uitstek geschikt om te gaan duiken of een andere watersport te beoefenen!