Je sollicitatiebrief laten controleren is slim!
Wanneer je denkt ein-de-lijk je droombaan te hebben gevonden, moet je deze nog wel even zien binnen te hengelen. Je zult er toch aan moeten geloven: het schrijven van een sollicitatiebrief. En dat valt nog lang niet mee. Want wat schrijf je nu over jezelf? Je moet jezelf zo goed mogelijk presenteren, maar zonder jezelf volledig op te hemelen. Jij wilt immers niet afgewezen worden omdat men denkt dat je arrogant bent. Je sollicitatiebrief laten controleren is altijd slim. Twee zien meer dan één en zo weet je zeker dat er geen nare fouten in je brief staan. Het blijft belangrijk om een échte brief te schrijven. Er zomaar een van internet plukken en die aanpassen naar jouw wensen levert (bijna) nooit een nieuwe baan op.
Hoe begin je met een brief?
Je kunt zomaar wat gaan zitten schrijven in de hoop dat je toevallig net de juiste toon weet te raken. Maar het is verstandiger om je even te verdiepen in het bedrijf waar je graag wilt gaan werken. Lees de website aandachtig na, probeer contact te leggen met mensen die er al werken en kom er zo achter wat de bedrijfscultuur is. Hier kun je je brief op aanpassen. Is het een formeel bedrijf? Dan zal je brief echt anders moeten zijn dan wanneer het een informeel bedrijf betreft.
Maak verschillende opzetjes voor je voor het “echie” begint
Om de juiste “tone-of-voice” te vatten, zul je verschillende opzetjes moeten maken. Opzetjes die niet alleen bij het bedrijf, maar ook bij jou passen. Want als jij meer of minder formeel bent, kan het best lastig zijn om je aan te passen. Als je eenmaal tevreden bent over je brief en je cv kun je deze het best even laten nalezen. Natuurlijk kun je je moeder of de buurman er nog even naar laten kijken, maar het is toch verstandig om hier een professional voor in te schakelen.
Je sollicitatiebrief laten controleren door een professional levert altijd wat op
Misschien niet perse de baan die je hebben wilt, daar kan niemand écht invloed op uitoefenen, maar je leert er altijd wat van. Zo kun je goed zien waar je sterke en zwakke punten liggen bij het schrijven van een brief. En dat is, ook voor de toekomst, altijd mooi meegenomen. Zelfs wanneer je in de toekomst in de stoel van interviewer zit, kun je dan de binnenkomende brieven en mails beter beoordelen.