15 juli 2024

Tafels bestellen, waar moet je op letten?

Tafel

Je hebt een nieuwe eettafel nodig of je wilt gewoon je huidige tafel vervangen. Wanneer je op zoek gaat zult je ontdekken dat er een gigantische keuze is in tafels. Verschillende soorten, maten, vormen en kleuren zijn verkrijgbaar dan kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij in onze blog handige tips over waar je op moet letten bij tafels bestellen.

De juiste maat kiezen

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen en de juiste maat kunt je op verschillende manieren ontdekken. Allereerst kijk je naar de beschikbare ruimte die je hebt om een tafel neer te zetten en je denkt ook na over waar je de tafel voor wilt gebruiken. Heb je een groot gezin of krijg je vaak veel eters over de vloer? Of wil je aan tafel kunnen werken of hobbyen? Of heb je voldoende aan een kleinere tafel als je er incidenteel gebruik van maakt? 

Tafels bestellen, kies de juiste vorm

Niet alleen de maat is belangrijk, maar ook de vorm. Je kunt kiezen uit rechthoekige, vierkante, ovale en ronde eettafels en alle vormen komen met voor- en nadelen. Bij een beperkte ruimte is een ovale of een ronde tafel een betere keuze, maar als je de ruimte hebt en je hebt ook een groot tafelblad nodig, dan is een rechthoekige of een vierkante eettafel weer een betere keuze.

Keuze in verschillende materialen

De keuze in verschillende soorten materialen waar de eetkamertafel van is gemaakt is enorm. Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld een houten tafel het beste kiezen als je voor een natuurlijke uitstraling wilt gaan, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat hout minder bestendig is tegen vocht en vet. Daarnaast zijn houten tafels ook minder geschikt voor als je kinderen hebt, want een houten tafel beschadigt sneller dan een tafel van metaal of aluminium. Een tafel van glas is ook mooi, maar ook weer minder geschikt als je kinderen hebt. Bij vallen en stoten kan een glastafel enorm gevaarlijk zijn.

Tafels bestellen? Lees eerst de voorwaarden!

Wanneer je een mooie tafel bij een aanbieder hebt gevonden, is het belangrijk om de voorwaarden van de aanbieder door te lezen. Hoe lang is de levertijd en hoe wordt de tafel bezorgd? Moet je de tafel zelf nog monteren bij levering of kun je dit laten doen? Deze voorwaarden zijn ook bepalend in of je voor een bepaalde aanbieder kiest. Als de voorwaarden niet goed of eerlijk zijn kun je beter uitwijken naar een andere winkel of webshop.

Hoeveel garantie krijg je op de tafel

Een ander punt waar je op kunt letten zijn de garantievoorwaarden. Hoeveel garantie krijg je op de tafel en bij wie moet je aankloppen als er iets mis is? Heb je bijvoorbeeld ook het recht om binnen een aantal dagen een bestelling kosteloos te annuleren en kun je een tafel terugsturen als je niet tevreden bent? Allemaal zaken waar je op moet letten bij tafels bestellen.