21 juni 2024

Tips voor het verlagen van uw maandelijkse lasten

internet vergelijken

Het is tegenwoordig duur zat allemaal, de boodschappen, je elektriciteit, gas water licht, noem het maar op. Het is iets wat je altijd elke maand weer moet betalen, maar wat als ik vertel dat er een aantal tips zijn om die vaste lasten de verlagen? Wanneer je er eventjes voor gaat zitten en naar alle kosten gaat kijken die je hebt, kun je er vaak al meteen een aantal schrappen. Zoals bijvoorbeeld een sportabonnement waarvan je was vergeten dat je hem had en eigenlijk nog steeds betaald. Daarnaast kun je altijd onderzoek doen naar bijvoorbeeld verschillende providers of leveraars van elektriciteit. 

Tip 1. 

Ga al je maandelijkse kosten na en maak er een overzichtelijk lijstje van. Hierdoor komt er duidelijk naar voren welke lasten noodzakelijk zijn en welke niet. Deze kun je dan vervolgens op stop zetten. Met kosten die niet noodzakelijk zijn bedoel ik abonnementen op verschillende tijdschriften of zoals hierboven wordt aangegeven een vergeten lidmaatschap bij de sportschool. Wanner je deze niet nodig hebt, of geen tijd voor hebt, waarom zou je er dan wel geld aan uitgeven? 

Tip 2. 

Onbewust geven we meer aan boodschappen uit dan dat we denken. Alles is vaak maar een euro of twee euro, dan is het makkelijk snel in je mandje te gooien zonder erbij na te denken. Eindstand is de rekening altijd hoger dan dat je had gedacht. Het is verstandig om wekelijks boodschappen te doen zodat je niet elke dag in de winkel loopt en koopt waar je zin in hebt. Wanneer je dit maar een keer in de week doet, koop je ook veel minder. 

Tip 3. 

Begin met het checken welk pakket je hebt en welke provider je hebt. Kijk daarna of je alles wat je koopt ook echt opmaakt. Waarschijnlijk is dit niet het geval en kun je hierin verlagen. Want heb jij wel die vaste telefoon nog nodig en heb je die extra zenders op de tv nog nodig? Wanneer je weet wat je minimaal en maximaal nodig hebt kun je je internet vergelijken, providers vergelijken en naar de beste prijs per maand te kijken. 

Tip 4. 

Het kan misschien wel een stuk meer werk zijn, doordat je altijd je meterstanden moet doorgeven, maar het uitzoeken bij welke energiemaatschappij het goedkoopste uitkomt kan een hoop schelen in de maandelijkse kosten. Wanneer je elk jaar van maatschappij wisselt krijg je meestal nog een goede welkomstbonus ook.