15 juni 2024

Waarom een laminaatvloer de juiste keuze is

laminaat inclusief leggen bij de laminaat expert

Echt hardhout voor de vloer is misschien wel het meest begeerde hout. Toch is het vaak handiger en beter om een laminaatvloer te laten aanleggen. Het wordt steeds populairder, en dat is natuurlijk niet voor niets. Er zitten veel voordelen aan een laminaatvloer, en daar zijn de consumenten ook achter gekomen. Wanneer jij een nieuwe vloer wilt laten aanleggen doe je er dus goed aan laminaat te overwegen, en dit is waarom.

Het uiterlijk

Een laminaatvloer kan je in allerlei soorten, kleuren en maten vinden. Bijna elke soort hout kan nagebootst worden met een laminaatvloer, waardoor het soms niet eens te onderscheiden is van een echte hardhouten vloer. Zo kan je genieten van de look van een authentieke houten vloer zonder dat je de andere voordelen van een laminaatvloer misloopt.

Weinig moeite bij het leggen

Het grootste voordeel van een laminaatvloer is misschien wel het gemak waarmee het gelegd kan worden. Hetgeen wat het langste duurt is waarschijnlijk jouw oude vloer opbreken. Met een beetje mazzel is de ondervloer nog goed genoeg en kan je hier direct overheen jouw laminaatvloer laten leggen. Dit kan een hoop tijd, kosten en moeite sparen. Je hoeft tenslotte niet dagenlang jouw kamer te missen, en je kunt er vaak na een paar uurtjes al van genieten. Hoewel het makkelijk is om het laminaat te leggen is het toch verstandig een professional in te huren. Hij of zij kan goed inschatten of jouw oude vloer goed genoeg is om daar direct een nieuwe vloer op te leggen. Daarom bestel je bijvoorbeeld laminaat inclusief leggen bij de Laminaat Expert.

Makkelijk te onderhouden

Zeker als je eerst een tapijt of een soortgelijke vloer had dan kan het een welkom verschil zijn. Een hard oppervlak is altijd makkelijk schoon te maken, en schoon te houden. Met een dweil of een stofzuiger kan je gemakkelijk over het oppervlak heengaan, en er blijft weinig vuil liggen. Laminaat is doorgaans wel gewoon van hout gemaakt, dus wanneer je gaat dweilen wil je zo min mogelijk vocht gebruiken. Je kan een speciaal schoonmaakmiddel voor een laminaat- of hardhouten vloer gebruiken om het schoonmaken effectiever te maken. Als er hardnekkige vlekken van vervelende goedjes op zit dan kan je het best aceton of iets dergelijks gebruiken.

Lekker goedkoop

Doordat een laminaatvloer zo efficiënt is, is het ook een stuk voordeliger dan een echte houten vloer. Zowel het materiaal als de mankracht om het te installeren is goedkoper, en daarom is laminaat dus de echte juiste keuze als het om vloeren draait! Bovendien gaan ze ook nog eens langer mee dan een heleboel andere soorten vloeren.