15 juli 2024

Wat is dkim? En waarom zou je DKIM gebruiken voor je bedrijf? 

wat is dkim

wat is dkim? DKIM is een digitale handtekening die wordt gebruikt om e-mailberichten als authentiek te identificeren. Het kan worden gebruikt om je bedrijf te beschermen tegen phishing en spam. DKIM zorgt voor beveiliging door ervoor te zorgen dat het bericht niet is gewijzigd en van de juiste afzender komt. Dit beschermt je tegen email spoofing, waarbij iemand zich voordoet als je bedrijf om e-mails te verzenden aan jouw klanten en prospects. 

wat is dkim

Voor wie is DKIM bedoeld?

Voor elk bedrijf dat zich wil beschermen tegen phishing of spam, is DKIM een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen e-mailfraude. DKIM biedt ook een digitale handtekening, die door ontvangers kan worden gevalideerd via hun eigen ondertekeningssoftware.

DKIM compatibele e-mails kunnen worden geverifieerd met een service van derden, zoals OpenDKIM, die:
– Biedt een openbare sleutel voor je e-maildomein
– Controleert of berichten van je domein afkomstig zijn van het juiste IP-adres
– Houdt bij of je berichten door de juiste ontvanger zijn ontvangen

Wat zijn de verschillende soorten DKIM e-mails? 

Een bericht met een digitale handtekening van DKIM is een e-mail die een DMARC-beleid bevat, dat de verzendende server instrueert hoe berichten moeten worden afgehandeld die geen DKIM in hun koptekst bevatten. wat is dkim? Bijvoorbeeld, een e-mail met een digitale handtekening van DNSSEC is een e-mail die DNS-records voor het domein bevat om te valideren wie controle heeft over het domein. Online zoals op onze websites staan nog veel meer details over DKIM.