15 juni 2024

Ziekenhuis op Instagram

Een behoefte waar iedereen behoefte aan heeft; zorg. Doctoren en artsen zorgen ervoor dat mensen met ziektes/problemen dagelijks geholpen kunnen worden en zij beter kunnen worden. Het is belangrijk dat mensen bijvoorbeeld de gevaren, voordelen en belangrijke aspecten van ziekenhuizen en zorg kan volgen. Een manier om dit aan mensen voor te lichten kan gebeuren doormiddel van social media. Er zijn verschillende social mediakanalen waardoor dit kan gebeuren. Als we kijken naar de dagelijkse gebruikers springt er een in het bijzonder uit, namelijk Instagram!

Waarom Instagram?

Instagram is een onderdeel van de social media platformen. De afgelopen jaren heeft het zich flink ontwikkeld en staat nu hoog aangeschreven als platform. Mensen kunnen een foto of video delen met anderen, vervolgens liken en deze kan uiteindelijk weer gedeeld worden met anderen. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden, de perfecte gedachte voor Instagram. Het dient in dit geval als een hulpdienst. De beheerders kunnen foto’s hierbij delen van het ziekenhuis. Denk hierbij aan voordelen van de zorg die zij bieden aan de mensen en hoe zij hiermee omgaan. Het kan ook informerend zijn, denk hierbij aan de openingstijden of looplijnen die mensen kunnen volgen in het ziekenhuis. Het biedt een mogelijkheid aan de mens om social media te combineren met dagelijkse behoeftes die nodig zijn. De combinatie hierbij kan ervoor zorgen dat mensen vaker naar het ziekenhuis komen wanneer zij problemen hebben en dit niet uitgesteld wordt.

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als ondersteunende factor voor de bedrijven die het tegengaan. Denk hierbij aan het ontnemen van werk wat zorgt voor extra tijd. De chatspecialisten kunnen zo mensen helpen die vragen hebben over een bepaald onderwerp of mensen triggeren om ook verder te kijken dan de Instagrampagina. Het is dus een extra mogelijkheid die chatkracht creëert voor andere bedrijven. Het levert dus voor alle partijen een win-winsituatie op met alleen maar voordelen hierbij!