15 juni 2024

Zoeken naar herenbroeken grote maten kan lastig zijn.

grote maten

Heb je een groot, lang of een fors postuur dan is het zoeken naar de juiste maat broek een vervelende klus. Soms krijg je de indruk dat herenbroeken grote maten niet thuishoren in een standaard productielijn. Je zult het zelf vaak genoeg meegemaakt hebben, je stapt een kledingwinkel binnen en je kijkt in het rond en ziet direct in een ogenblik dat je je tijd aan het verspillen bent. En na enkele winkels verder bekeken te hebben ga je met lege handen naar huis.

grote maten

Massaproductie is nu eenmaal voordeliger voor de producent.

Dit komt, omdat de meeste merken tot een bepaalde basismaat gaan en dus makkelijk verkoopt voor de grote massa. Om bijvoorbeeld langere of grotere maten te krijgen die passen, moeten bedrijven patronen maken die beginnen bij een nieuwe basislijn. Het probleem met plus-maten is dat de verhoudingen van het begin af aan opnieuw ontworpen moeten worden. Willen bedrijven dat de grote maat er goed uitziet, moeten ze nieuwe patronen maken met een andere basislijn.

Vraag en aanbod speelt hierin een grote rol.

Natuurlijk ligt het aan het marktaanbod, winkels slaan liever een medium dan een XXL in en dat is gelijk het kip-en-het-ei probleem. Mannen met een groot postuur slaan dit soort winkels direct over, omdat ze weten dat ze toch niet zullen slagen. Gelukkig zijn er toch winkels waar grote mannen op zeker zullen slagen. Waarom blijven zoeken, terwijl je bij www.grotemanshopbreda.nl direct geholpen wordt?