15 juni 2024

Een Amsterdam avond rondvaart doen? Pak het op deze manier aan

Rondvaart Amsterdam

Staat op jouw verlanglijstje in Amsterdam avond rondvaart doen? Dit is zeker een aanrader om ooit een keer te doen. En met de lage aantallen toeristen is dit zeker het moment om toe te slaan. Maar hoe pak je dit precies aan? In deze blog vind je een bewezen methode om in Amsterdam een avond rondvaart te doen die je lang zal heugen.

In Amsterdam een avond rondvaart vinden door middel van de juiste partij

Ten eerste is het zaak om in Amsterdam een avond rondvaart te zoeken bij de juiste partij. Niet elk bedrijf is gelijkwaardig aan de andere. Je wilt immers de beste ervaring krijgen met dit uitje. Daarbij is een partij waar je op kunt bouwen belangrijk. Denk dan aan partijen zoals Bootuitjes.nl of anderen. Dit type bedrijven weten heel goed wat jij nou precies zoekt in een rondvaart s ’avonds in Amsterdam. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker tijdens je zoektocht naar een leuke rondvaart s ’avonds.

Bekijk goed het aanbod

Ten tweede is het slim om het aanbod van partijen goed door te nemen. Sommige bedrijven hebben maar één sloep waar ze mee varen. Anderen beschikken weer over dozijnen verschillen schepen. Hoe ruimer het aanbod, des te beter dit voor je is. Je kunt daardoor een schip uitzoeken die precies aansluit op wat je zoekt. Op deze manier heb je bijvoorbeeld een mooi klassiek schip of juist een moderne boot waarmee je in Amsterdam een avond rondvaart.

Vraag altijd na

Verder is het ook handig om altijd na te vragen naar alle opties die een aanbieder heeft. Soms staat er op een website het merendeel van de rondvaarten, maar lang niet alles. Tevens kun je bij veel aanbieders een op maat samengestelde rondvaart boeken. Vraag dus altijd na wat de mogelijkheden zijn van in Amsterdam een avond rondvaart houden. Je zult verrast zijn met wat er allemaal wel niet mogelijk is.

Kies voor een speciale rondvaart

Ten vierde is het ook een goed idee om voor een speciale rondvaart te kiezen. De meeste rondvaarten in Amsterdam zijn namelijk vrij standaard. Ze gaan altijd langs dezelfde route of hebben een standaard formaat. Om je rondvaart extra speciaal te maken, is het slim om voor iets extra’s te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een borrelarrangement met vrienden of juist een silent disco als je een bedrijfsfeest wilt organiseren. Een speciale rondvaart vergroot je mogelijkheden immens. Maak hier daarom zeker gebruik van.

Ga doordeweeks

Tot slot is het ook aan te raden om de Amsterdam avond rondvaart doordeweeks te houden. Hier zitten meerdere redenen achter. Zo is het soms goedkoper om de rondvaart doordeweeks te houden. Dit heeft te maken met de lagere vraag naar rondvaarten. Ook is het rustiger doordeweeks op het water. Hierdoor heb je af en toe de hele gracht voor jezelf. Zo is je ervaring nog wat luxer geworden.