19 juni 2024

Rotterdam escape room – maak je leven een moment spannend

Ontsnappen is de kunst maar een escape room maakt het je niet gemakkelijk. Die is zo in elkaar gezet dat je allerlei hindernissen moet overwinnen en raadsels moet oplossen voor je je bevrijden kunt. Je gaat die uitdagingen aan met enkele lotgenoten en die heb je ook nodig omdat sommige ‘puzzels’ alleen maar op te lossen zijn met meerdere mensen. Je krijgt een bepaalde tijd toegewezen waarbinnen je de uitgang moet openen. Escape rooms zijn behoorlijk populair geworden in Nederland. Qua inrichting houden ze zich aan spannende thema’s zoals misdaad, gevangenis, spionage of spookruimte. Of zoals een safe house zoals bij de Rotterdam escape room

Heel veel keuze 

Je hoeft nooit ver te zoeken voor een escape room. Elke Nederlandse provincie telt er voldoende. In Nederland kun je terecht bij meer dan 1.000 escape rooms en dat aantal groeit gestaag door. Het is dan ook een leuke ervaring voor een vrijgezellenfeestje, om te teambuilden of voor een familiedagje eropuit. Ben je in de kamer, dan gaat de deur op slot en kun je je opmaken voor een avontuurlijke ontsnapping. Aanwijzingen om jezelf van de ruimte te bevrijden zijn er voldoende, maar vind ze maar eens. Teamwork is daarbij vaak erg nodig, ook al omdat de klok doortikt. Was je nog niet eerder in een escape room? Kies dan eerst niet voor een moeilijke. De kamers hebben namelijk moeilijkheidsgraden. Een kamer die veel van je vergt bij je ontsnapping is Room 1409 van de Rotterdam escape room. 

Spanning en emotie

Wat geeft nou zo’n escape room die kick? Het gaat er natuurlijk om dat je probeert te ontsnappen. Maar terwijl je daar mee bezig bent, zul je merken dat je emoties snel op hol gaan slaan. Een escape room houd je namelijk niet kalm. Door je activiteiten met anderen in zo’n kamer wissel je snel van emotie. Tot die emoties behoren:

• Euforie (het is je gelukt!)

• Verslagenheid (je koos een verkeerde oplossing)

• Blijdschap (je hebt eindelijk een volgend level bereikt)

• Stress (de race tegen de tijd)

• Angst

Met kleine of grote groep door de Rotterdam escape room?

Gemiddeld heb je een uur de tijd om de escape room te kunnen verlaten. Hulp van anderen is daarbij cruciaal. Maar hoeveel mensen heeft je groepje nodig om de meeste kans te maken uit de kamer te ontsnappen? Vier personen lijkt vaak ideaal. In dat geval krijgt elk van het kwartet een eigen rol te vervullen. De ene is een praktische denker en de tweede een echte doener. De derde houdt de moed erin en stimuleert de anderen door te gaan en een vierde persoon is coördinerend en leidinggevend. Die beslist welke acties de meeste kans bieden. 

Meer kamers, ook in de Rotterdam escape room

Een escape room kan diverse kamers hebben met elk eigen thema’s. Zo ben je niet na één sessie uitgespeeld op die locatie. De Rotterdam escape room heeft bijvoorbeeld liefst vier uitdagende ruimtes. Zo kun je er de Boiler Room betreden, een escape room met twee exact gelijke ruimtes. Reken hier op de nodige verwarring binnen je team bij LIVE Escape.