15 juni 2024

Hoe organiseer je een personeelsfeestje?

personeelsfeestje

Een personeelsfeestje is belangrijk om te houden zodat je personeel tevreden blijft en ook af en toe kan ontspannen. Deze feestjes hoeven niet perse een feest te zijn. Je kan ook met z’n allen ergens naar toe, zoals een workshop of pretpark. Op dit soort dagen hoeft niemand even aan werk te denken en kunnen de collega’s nog beter bevriend worden. Dit is zowel goed voor je personeel als voor jezelf als baas. 

Maar hoe organiseer je nu eigenlijk een goed personeelsfeestje? Er zijn namelijk genoeg punten waar je aan moet denken en hoe meer personeel je hebt hoe meer je moet regelen van te voren. 

personeelsfeestje

Begin bij het begin

Een belangrijk punt om over na te denken bij het organiseren van een personeelsfeestje is wie je gaat uitnodigen. Zo is het natuurlijk begrijpelijk dat dit je personeel zal zijn, maar mogen ze ook eventueel hun partner mee nemen? Wanneer je er voor kiest om een personeelsfeestje op locatie te houden, is het vaak wat gebruikelijker om de partner van je personeel ook uit te nodigen. Zo leert iedereen elkaar nog beter en persoonlijker kennen. 

Wanneer je er voor kiest om ergens naar toe te gaan of echt aan teambuilding te doen, nodig dan alleen je personeel uit.

Wat heb je nodig?

Een goed personeelsfeest moet natuurlijk met vanalles voorzien zijn. Denk hierbij dus aan lekkere hapjes en drankjes en goede muziek. Laat eventueel een cateraar komen om alles klaar te maken. Je kan het feestje invullen zoals jij dat wilt. Het kan ook zijn dat jullie eerst met zijn allen aan een grote tafel dineren en daarna gaan dansen op de werkvloer, maar als je dit niet ziet zitten kan je het natuurlijk ook anders invullen. Zo kan je ook bijvoorbeeld spelletjes spelen om elkaar beter te leren kennen.