15 juni 2024

Voorbereiden op je sollicitatiegesprek? Zo doe je dat!

vacatures elektrotechniek eindhoven

Na veel solliciteren op vacatures horeca Rotterdam en vacatures elektrotechniek Eindhoven ben je nu eindelijk uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Natuurlijk wil je dan ook graag aangenomen worden. Hoe bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek. Lees onze tips hieronder.

1. Verdiep je in de werkgever

Je wilt niet vragen over de werkgever of waarom je daar wilt werken straks niet kunnen beantwoorden. Dan maak je namelijk een ongeïnteresseerde indruk, want je hebt niet de tijd willen nemen om je in de baan te verdiepen. Daarom is het goed om je van tevoren wel te verdiepen in de werkgever. Bekijk de website goed en lees alles door. Check sowieso de missie en visie van het bedrijf en bekijk wie de teamleden zijn.

vacatures elektrotechniek eindhoven

2. Oefen thuis alvast

Om ervoor te zorgen dat je straks je woordje klaar hebt, is het slim om thuis alvast te oefenen. Wie ben jij en wat vind je leuk om te doen? Waar zie je jezelf in de toekomst? Waarom zou je deze functie graag willen hebben? Dit soort vragen kun je tijdens je sollicitatiegesprek verwachten. Bedenk hier thuis alvast een antwoord op en oefen dit voor de spiegel. Let dan ook meteen op je lichaamstaal.