15 juni 2024

De ultieme uitvinding voor handige vrouwen: zelfborende schroeven

Vrouwen staan hun mannetje. Zelfs klussen doen steeds meer vrouwen gewoon zelf. Daar hebben ze de hulp van een man niet bij nodig. Als je slim wilt klussen, kies dan voor zelfborende schroeven. Dat zijn exemplaren die je zonder veel moeite in een te bevestigen object schroeft. Je hoeft er geen kracht voor te zetten en ze blijven nog goed zitten ook. Het ultieme bevestigingsmateriaal voor de slimme klusser. Hoe het werkt? Dat vertellen we je met plezier in dit artikel. Ook interessant voor de mannen onder ons.

Geen spierballen nodig

Als je zelfborende schroeven gebruikt heb je niet veel spierkracht nodig. Deze modellen zijn zo gemaakt dat ze zichzelf bijna moeiteloos in het te bevestigen materiaal schroeven. Ze hebben een speciale kop die zich makkelijk in het materiaal boort. Je hoeft ook geen gat meer voor te boren. Dat is nergens voor nodig. En de speciale groef in deze exemplaren maakt dat ze heel eenvoudig in het materiaal glijden. Je maakt het klussen voor jezelf zo een stuk eenvoudiger en hebt weinig materiaal nodig om het klusje te klaren. 

Zelfborende schroeven blijven stevig zitten

Verder hebben zelfborende schroeven het voordeel dat ze goed blijven zitten. Als je ze goed aandraait, gaan ze niet zo maar los. Ook dat komt door de speciale vorm. Je hebt ook geen gedoe met gaten die te groot of te klein zijn als je moet voor boren. De exemplaren passen altijd en dat maakt het heel makkelijk om met ze te werken. Er zijn verschillende soorten en maten beschikbaar. Kijk altijd goed welke maat het beste past bij jouw klus. Je wilt voorkomen dat de modellen zich te ver door het materiaal boren of dat ze te kort zijn om de materialen goed aan elkaar te bevestigen. Daarbij is de dikte ook van belang. Een dik model geeft meer stevigheid dan een dun model.

Makkelijk weer te verwijderen als het nodig is

Hoewel zelfborende schroeven stevig blijven zitten als je ze vastdraait, zijn ze toch eenvoudig weer te verwijderen als dat nodig mocht zijn. Dat klinkt misschien gek, maar toch is het zo. Door de speciale groef op het model zit deze meteen goed vast en kan deze zichzelf niet zo maar weer losdraaien. Als je echter de schroevendraaier erin zet, kun je het model gewoon weer los maken. Ook daar heb je geen spierballen voor nodig. Dat gaat net zo makkelijk als het erin draaien.

Geen machine nodig met zelfborende schroeven

Zoals gezegd heb je geen boor nodig om gaten voor te boren met zelfborende schroeven. Je hebt zelfs geen elektrische schroevendraaier nodig voor het bevestigen van deze exemplaren. Met de hand gaat het ook prima. Mocht je toch wat hulp willen gebruiken, dan mag dat natuurlijk wel altijd. Je kunt een elektrische schroevendraaier gebruiken of een boormachine met schroeffunctie. Dan wordt het klussen nog makkelijker. Jij bepaalt natuurlijk helemaal zelf wat jij het handigst vindt. We wensen je veel klusplezier met mooie resultaten.

Klik hier om direct schroeven te bestellen.