21 juni 2024

Voordelen van een schuimbeton vloer

Vochtproblemen vormen een groot probleem in veel Nederlandse woningen. Vooral in de kruipruimte is de kans op vochtproblemen behoorlijk groot. Vochtproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan, maar vormen wel een groot probleem. Ze kunnen namelijk de gezondheid aantasten en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt hebben. Het is van belang om jouw woning te voorzien van vloer en dakisolatie. Vloerisolatie is belangrijk voor het vasthouden van warmte, maar natuurlijk ook voor het voorkomen van vochtproblemen. In de kruipruimte denken veel mensen dat beton storten voldoende is voor isolatie, maar dat is niet het geval. Schuimbeton vloer is wel ideaal voor isolatie en hier zitten nog meer voordelen aan verbonden. Maar wat is dit dan precies? En wat zijn de voordelen? In dit artikel vertellen we er van alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een schuimbeton vloer?

Schuimbeton vloer is een vloer gemaakt van een mengsel met verschillende ingrediënten. Het bestaat voornamelijk uit cement, maar dit kunnen natuurlijk verschillende soorten cement zijn. Ook wordt er gebruikgemaakt van fijn zand, water en schuimmiddel. Soms worden er ook vulmiddelen gebruikt in het mengsel. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veel voordelen verbonden zitten aan het schuimbeton. Schuimbeton vloer kan in de kruipruimte geplaatst worden, maar ook in andere ruimtes in jouw woning. Het is ideaal om te gebruiken als vloerisolatie en dit zorgt voor de beste isolatie.

De voordelen

De voordelen van een schuimbeton vloer zijn enorm en zijn vooral praktisch. Het heeft namelijk een geweldige isolerende werking. Daarnaast is het relatief gezien erg licht, maar is het toch een sterk materiaal. Ook is het goed bestand tegen vorst en dooi, dit is in Nederland heel erg handig. Schuimbeton vloer is ook nog eens goed bestand tegen vocht en schimmels. Het is een milieubewuste keuze en dit komt doordat de vloer volledig recyclebaar is, daarnaast heeft het ook gewoon een lange levensduur. Bij het plaatsen van de vloer is het vaak al na 48 uur beloopbaar en dit is een groot verschil met andere vloeren.

Een ander voordeel is dat het met verschillende vloeren gecombineerd kan worden. Ook kan het goed combineert worden met vloerverwarming. Schuimbeton vloer kan bijvoorbeeld met een houten vloer gecombineerd worden, maar het kan ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Wil jij bijvoorbeeld een vulling hebben rondom het zwembad? Dan kan het ook handig zijn om te kiezen voor schuimbeton vloer. 

Specialist inschakelen

Wil jij ook een schuimbeton vloer hebben? Kijk dan snel op het internet en zoek een specialist op het gebied van schuimbeton. Je wilt namelijk dat de vloer goed geplaatst wordt, zodat je er ook lang van kunt genieten. Vergelijk de verschillende specialisten, zoals Top Renovloer, met elkaar en kijk hierbij ook op de website van de specialist. Vaak hebben ze een pagina op de website waarop ze foto’s laten zien van vorige projecten. Het kan ook handig zijn om de reviews van vorige klanten door te nemen, hierin staat namelijk vaak waardevolle informatie over de werkwijze van de aanbieder.