15 juni 2024

Verschillende ovens

Elke pizzaoven heeft een aantal onderdelen die kunnen worden geconstrueerd met behulp van bogen, die gemaakt worden van cire beton waaronder de steenoven koepel zelf, die een cirkelvormig, geweld van cire beton is, de opening naar de pizzaoven kamer, die een platte of gebogen bovenkant kan gebruiken, en de opening naar de ventilatie-overloop, die ook kan worden geconstrueerd als een rechthoek, met een platte bovenkant of met een boog, baksteen, steen, stucwerk of vuurvast materiaal. Veel plekken verkopen bakstenen bogen in hun online winkels gemaakt van geboorde baksteen, wapening en mortel. Eenvoudig te installeren op de modulaire pizzaoven sets.

Vat Kluis

Er is een manier om een ​​bakstenen broodoven te beschrijven. Deze houtgestookte oven stijl wordt ook wel Brievenbus Oven genoemd omdat de vorm lijkt op een landelijke brievenbus. De voetafdruk van de steenoven is rechthoekig en de koepel is een gebogen gewelf, of tongewelf, dat veel lijkt op een gotische kathedraal. Je ziet deze oven stijl in traditionele Franse en Schotse broodovens (die grote commerciële ovens zijn) en in de steenoven plannen die in andere boeken en websites worden beschreven. Hoewel deze stijl oven goed werkt voor grootschalige broodovens, is het een slechte keuze voor eigenaren van bakstenen ovens of pizzeria’s. De thermische massa van de oven resulteert in lange opwarmcycli van de oven en een laag brandstofverbruik, en de vorm is niet geschikt voor ovengerechten en pizza’s.

Broodoven

We zeggen graag dat het gemakkelijk is om brood te bakken in een pizzaoven, maar moeilijk om pizza te bakken in een broodoven. De belangrijkste kenmerken van een broodoven zijn het ontwerp van de vaten kluis en de grotere thermische massa. Je vindt zowel pizzaovens als broodovens in Italië van cire beton, waar Pancotto a Legna nog steeds gemakkelijk te vinden is in de meeste supermarkten, waarvan vele bakstenen broodovens in hun bakkerijen hebben. Pizzeria’s, restaurants en huizen gebruiken allemaal traditionele ronde pizzaovens.