15 juni 2024

Dit moet je weten over een bouwkundige keuring Hilversum!

Een goed beeld hebben van de bouwkundige staat is altijd een absolute must voordat je overgaat tot het kopen van een bepaald vastgoed. Dat spreekt voor zich. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit in de praktijk lang niet altijd het geval is, integendeel. Dat is natuurlijk best vervelend. Voor ongelofelijk veel mensen geldt dat ze bij het kopen van een bepaald vastgoed in Hilversum een sprong in het diepe maken. Dat kan niet meteen de bedoeling zijn. Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om dit te voorkomen, namelijk door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Hilversum. Wil jij ook graag zo’n keuring laten uitvoeren, maar zou je er in eerste instantie nog wat meer over te weten willen komen? Dan moet je vooral verder lezen!

Wat houdt een visuele controle precies in? 

Van belang om te weten is dat er tijdens een bouwkundige keuring Hilversum een visuele controle van het pand wordt uitgevoerd. Dit betekent letterlijk dat de controleur enkel en alleen de zichtbare schade waar zal kunnen nemen. Het is best mogelijk dat er bepaalde schade onder bijvoorbeeld een afwerkingslaag zit. De bouwkundig expert kan ervoor kiezen om zijn zorgen hieromtrent aan te geven, maar het is hem of haar niet toegestaan om op basis van dit vermoeden schade toe te brengen aan de constructie. Dat heeft als voordeel dat er geen extra kosten worden gecreëerd, maar als nadeel dat bepaalde schade voor de potentiële kopers verborgen kan blijven. Een honderd procent garantie zal je ook bij het laten uitvoeren van deze keuring dus helaas nooit hebben. Dat hoeft in de praktijk echter niet meteen een groot probleem te zijn.

Wordt ook het onderhoud van het pand gecontroleerd?

Tijdens een bouwkundige keuring Hilversum worden er eigenlijk twee verschillende zaken gecontroleerd. In eerste instantie wordt er gecontroleerd of er sprake is van bepaalde schade aan de woning. Op basis van de vastgestelde schade zal er in het uiteindelijke bouwkundig rapport worden aangegeven met welke kosten er ongeveer rekening dient te worden gehouden om deze schade te verhelpen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal er namelijk door de bouwkundig controleur eveneens een controle worden uitgevoerd van de actuele onderhoudsstaat van het pand. 

Heel wat mensen kopen een woning in Hilversum zonder te weten of deze altijd wel goed onderhouden is geworden. Een slecht onderhoud zou ervoor kunnen zorgen dat je na afkoop op korte termijn wordt geconfronteerd met (veel) extra kosten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren bied je ook op dit vlak dus de vereiste zekerheid. 

Hoe wordt de prijs van een bouwkundige keuring Hilversum berekend?

De kosten die je moet betalen voor een bouwkundige keuring Hilversum worden bepaald door tal van verschillende factoren. Specifiek wordt er vooral gelet op de grootte van het vastgoed in kwestie. Hou er rekening mee dat er op dit vlak niet alleen maar wordt gekeken naar de grootte van het vastgoed aan de binnenkant, maar dat er ook rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld de tuin. Een grote tuin die aanwezig is zou dus zomaar de kosten van je bouwkundige keuring in Hilversum aanzienlijk de hoogte in kunnen stuwen. Echter spreekt het voor zich dat ook mogelijke gebreken aan de tuin voor jou als potentiële koper interessant zijn om te weten.