15 juli 2024

Geen ongewenste gluurders deze zomer

Stel je voor, het is eindelijk weer zomer en je kan eindelijk weer écht gaan genieten van het zonnetje met een drankje in de tuin. Je gaat zitten, denk lekker te kunnen zonnebaden en te ontspannen, tot je oog ineens valt op de buurman die de tuin in gluurt. Niet echt prettig. Met de zomer in aantocht is het begrijpelijk dat je jouw privacy op prijs stelt en meekijkende buren liever vermijd. Er zijn meerdere manieren om jouw privacy in de tuin of op het balkon te waarborgen. Een stalen hek, een privacyscherm of een stuk struik als omheining, wat voor soort hek past het beste bij jouw woonsituatie?

Een omheining als waarborger van privacy

Een hoge omheining van jouw woning of kavel is altijd een goed idee. Het verkleint de kans op ongewenste bezoekers zoals inbrekers en daarbij biedt het een hoop extra privacy. Mocht je liever voor groen gaan, zijn er ook hoge struiken die kunnen functioneren als omheining van jouw persoonlijke woonruimte. In een stad, een appartementencomplex of flat werkt dit echter wat minder goed. Een balkon omheining om een flat heen zal natuurlijk weinig verschil maken als je op verdieping vijf woont. Gelukkig zijn er alternatieven om zeker te zijn dat er niemand meekijkt in jouw tuin of veranda.

Ook beslotenheid op het balkon

Voor appartementen of kamers met aangrenzende woningen bestaat er het privacyscherm. Je zou het bijna niet verwachten, maar een dergelijk hek dient voor het waarborgen van privacy. Ze bestaan in verschillende soorten en maten en zijn verkrijgbaar in meedere soorten materiaal zodat ze voor langere tijd goed blijven en het werk doen dat je mag verwachten. Ook als je een eigen woning hebt met balkon zou je gebruik kunnen maken van een privacyscherm om zo aan de beiden kanten van het balkon blindering toe te voegen. Zo weet je zeker, hoe hoog of hoe laag jouw woning zich ook bevind, dat je in de tuin of op het balkon altijd van je eigen privacy verzekerd bent.