20 juni 2024

Hoe breng je een gietvloer aan?

gietvloer

Wanneer je eindelijk de keuze hebt kunnen maken om een gietvloer in huis te nemen, kun je van start gaan met het aanbrengen van de vloer. Hierbij is het wel zo handig om te weten hoe je dit dan precies moet doen. Lees snel verder en kom meer te weten over het aanbrengen van een gietvloer!

Soort en kleur uitzoeken

Voordat je van start kunt gaan is het belangrijk dat je alle opties hebt nagelopen. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren. Je hoeft dus niet per se een gietvloer in een grijstint in huis te halen. 

gietvloer

Vloer voorbereiden

Op het moment dat je de juiste soort en kleur gietvloer hebt uitgekozen, kun je van start gaan met de voorbereidingen. Het is belangrijk om te kijken naar welke ondergrond je hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een houten vloer hebt, moet je deze goed voorbereiden met een beschermende laag. Bij een houten vloer kan het anders namelijk voorkomen dat de vloer krimpt of uitzet. Daarnaast is het bij een betonvloer, waar je de gietvloer overheen aanbrengt, juist weer belangrijk dat je de vloer opschuurt. Hierdoor hecht de gietvloer beter. In alle gevallen is het in ieder geval van belang dat de vloeren egaal zijn. 

Gietvloer aanbrengen

Wanneer alle voorbereidingen hebben plaatsgevonden, is het tijd om de gietvloer aan te brengen. Je moet dit niet te snel willen. Breng de gietvloer rustig aan. Het is handig bij het leggen van deze vloer om spijkerschoenen aan te trekken. Hierdoor voorkom je dat je mogelijke voetsporen achterlaat. Wanneer je de gietvloer hebt aangebracht, is het erg belangrijk dat je de vloer de tijd geeft om te laten drogen. Wanneer je te snel de vloer op zal gaan, zal dit ten koste van de vloer zijn.